Valóban érdemes utálni az angolt, ha „megutáltatták” velünk?

angoltanulás Hollywood Nyelvstúdió

Fogadd szeretettel a Hollywood nyelviskola-hálózat vezetőjének írását és történetét az angoltanulás témájában.

Márkó apukája időben kapcsolt! Tudta, hogy abból nagy baj lesz, ha Márkó nem szereti az angolt. Pedig Márkót az iskolai tanára nem méltányolta; egyre több volt a rossz jegy, egyre több volt a kudarc.

“Baj van! Ez a gyerek meg fogja utálni az angolt! Tennem kell valamit ez ellen!” – gondolta.

Mindannyiunk óriási szerencséjére belebotlott egy Hollywood Nyelvstúdióba.

A stúdióvezető, Márkus Attila nagyon hamar megtalálta a közös hangot a fiatal fiúval. Nyolcadik év végén már egy alapfokú nyelvvizsga volt Márkó zsebében. A gimnázium első osztályában harmadik lett az iskolai műfordító versenyen, ahol a felsőbbévesekkel egy kategóriában indult. Ugyanebben az évben középfokú nyelvvizsgát szerzett. Ekkor angolul elvégzett egy tanulás módszertani tanfolyamot a Hollywood Nyelvstúdióban, “Hogyan tanuljunk nyelvet?” , erről szólt a tanfolyam. Majd a következő évben, 16 évesen a felsőfokú nyelvvizsgát is megszerezte.

Lehetne itt simán vége, de nincs!

Ettől kezdve franciául tanul a Francia Intézetben, és folytatja a sort, alapfok, középfok. De ez még mindig nem elég,  a francia nyelvvizsgája olyan jól sikerül, hogy ezért még díjat is kapott.

Meghívták egy fogadásra, ahol még a francia nagykövet is jelen volt, és részt vett a díjak átadásában.

Márkó története arra példa, hogy mennyire nem érdemes “megutálni” az angolt, bármennyire is fáradozik valaki azon, hogy ezt elérje. Az is látszik, hogy van itt némi szülői felelősség is, nem ülhetünk ölbe tett kézzel, ha azt látjuk, a gyerekünknek annyira nem megy az angol, hogy attól kell félni, hogy megutálja, mire megtanulhatná.

Ki tudja, hány valóságos nyelvzseni kap rossz jegyeket a sorsdöntő pillanatokban, és közülük hány „könyveli” el magában azt, hogy ő reménytelen.

A Hollywood Nyelvstúdiók a csüggedők iskolája, sok embernek szó szerint mi vagyunk az utolsó mentsvára. Boldogan adjuk át bárkinek a reményt, ez a specialitásunk.

Nem kell hozzá más, csak néhány nagyon elkötelezett, magasan képzett tanár, egy nagyon alaposan kidolgozott tananyag és egy páratlanul új szervezési modell, ami ahhoz kell, hogy a tanulók életének rendszertelensége ne borítsa fel a tanfolyamterem életét.

Kristóf Katalin
a Hollywood nyelvstúdió
alapítója

Oszd meg!