Tanulást fejlesztő programjaink

Az L. Ron Hubbard tanulási technológiát nagyon sokszínűen lehet alkalmazni az oktatásban.

Projektjeinket az osztálytermekben előforduló problémák kezelésére állítottuk össze, melyet a pedagógusok a legáltalánosabb problémákként jelöltek meg. Minden projektet „kísérleti projektként” próbáltunk ki az iskolákban vállalkozó kedvű, lelkes pedagógusok együttműködésével. Ezek célja, hogy a tanulási technológiánkat egy adott, speciális területre való alkalmazását a gyakorlatban az iskolákban a mindennapi életben is kipróbáljuk. Azért, hogy végül olyan formára hozzuk, hogy a pedagógusok kezébe egy kipróbált és garantáltan alkalmazható eszközt tudjunk adni, ami a mai osztálytermi körülmények között is működik.

1. Olvasás, olvasási felzárkóztatás, szövegértés fejlesztés

A Súlyos olvasási és szövegértési problémákkal küszködő tanulók egyéni fejlesztés leírását megtalálja itt: Leírás

2. Szókincsfejlesztés, aminek hatására a tanulók képességei is fejlődnek

A Tudáskulcs munkafüzetek  feldolgozásán alapul. A munkafüzeteket immár több ezer tanuló feldolgozta, és ennek eredményeként a visszajelzésekben mindig képességek fejlődéséről számolnak be az oktatók. Általában nő a tanulók megértése, javulnak osztályzataik, magatartásuk, bátrabbak, jobban fogalmaznak, bővebbé válik a szókincsük.

További információkat itt kaphat a programról: Programleírás

3. Tanulásmódszertan megtanítása a diákok számára

Hogyan várhatnánk el egy diáktól, hogy jól tanuljon, ha erre soha senki nem tanította meg?

Míg az előző két projekt a tanulók hiányosságait igyekszik pótolni, itt már módszertani képzést kapnak a diákok. Amikor egy tanuló jól tud olvasni, és stabilan megérti a tanulmányai alapszókincsét, képessé válik arra, hogy elsajátítsa a tanulás módszertanát is. Ezután a tanulók már nem csak a pedagógus irányításával tudnak haladni, hanem önállóbbá, tudatosabbá válnak saját tanulásuk folyamatában is.

További részletekért kattintson ide: Tanítsd meg tanulni!

Ha Ön is szeretné megtapasztalni a projektjeink által elérhető eredményeket, forduljon hozzánk!

Alkalmazott Oktatástan
70/677-0585
levelek@apshun.hu

Oszd meg!