Csoporttalálkozó az oktatási reformokért

csoporttalálkozó az oktatási reformokért

Hétvégén megtartottuk az Alkalmazott Oktatástan Magyarország új időszámításában az első csoporttalálkozónkat. Iskola- és óvodavezetők, nyelviskola-hálózat építők, korrepetitorok és a tanulási módszertanunkat alkalmazó kiváló szakemberek vettek részt rajta.

Egy csapatként fogunk össze azért, hogy reformokat hozzunk az oktatásba. Ezzel segítsünk kezelni az írás- és olvasástudást, a szövegértést és a tanulási képességek növelését bármilyen tárgyban.

Minden résztvevő kiváló eredményekkel büszkélkedhet a maga területén.

Kik voltak jelen?

Venesz Piroska olyan óvodát működtet (Pillantó Kutya Gyerekcsoport), mely méltán véleményformáló szülők és óvópedagógusok körében. A nála dolgozó pedagógusokról csak szuperlatívuszokban beszélnek a gyerekek szülei.

Hír Tibor a FreeMind tanulócsoport alapítója, igazgatója és vezető tananyagfejlesztője elképesztően könnyed, érthető és minden gyerek által elsajátítható tananyagokat fejlesztett ki, és a találkozón mutatta meg nekünk.

Kristóf Kata 12 nyelviskolát tudhat már a hálózata alatt (Hollywood nyelvstúdió). További karitatív tevékenységekben is részt vállal, amivel hátrányos helyzetű gyerekeknek is segít, és határainkon túl élő magyarok álmainak építését is támogatja.

Balogh Soma kiválóan működő nyelviskolát vezet a Széll Kálmán téren, sok sok elégedett tanulóval.

Jelen volt kiváló korrepetitoraink közül Bálint Zsuzsi és Bertai Erzsi. Ők nem csupán tanítanak, de még a magánéleti gondjaikat is meghallgatják a tanulóknak, és segítenek kezelni őket.

Bocskay Endre a kor kihívásaira választ adva olyan tananyagot fejlesztett ki, mellyel a gyerekek a tableten nem filmeket nézegetnek, hanem az íráskészségüket fejleszthetik élvezetes és játékos formában (Estic World). És mindezt eljuttatja több száz iskolába is. Endre a tananyagról és fejlesztési lehetőségeiről beszélt.

Sarkadi Zsolt szótáríró (Wikiszótár) és szócikkíró guru pedig egy frappáns előadással is megörvendeztetett minket arról, hogy egy szó fogalmi megértését hogyan szerezzük meg a tanulás/tanítás során. Az pedig kulcsfontosságú a hatékony tanulásban és szövegértésben.

Emellett itt voltak még velünk Alkalmazott Oktatástan munkatársak és önkéntesek.

Mi a konklúzió?

Mi egy csapat vagyunk és elvégezzük a munkát, hogy épelméjűséget vigyünk az oktatásba!

Várunk mindenkit, aki kihívásnak érzi, hogy bármelyik területen bekapcsolódjon ebbe a nemes feladatba!

Szeretnél csatlakozni? Keress minket a részletekért»

Szeretettel,
Alkalmazott Oktatástan

Oszd meg!