Milyen volt a 2019-es Alkalmazott Oktatástan gálaest?

APS gálaest

Íme, egy fényképes összefoglaló arról, hogy milyen volt az Alkalmazott Oktatástan Magyarország gálaest idén, 2019-ben.

Nagyon jól sikerült a rendezvény, sokan összegyűltünk, és idén is sikerült elkápráztatni a közönséget.

Az estet egy kis esztétikával indítottuk, az ötödik osztályos leendő művész hölgy, Erdei-Telekesi Zita tündéri csellójátékával.

Pedagógus konferencia és szemináriumok

A Gála első részében az elmúlt év eseményeit mutatta be Gaján Éva elnök. Beszélt többek között a IV. Országos Pedagógus konferenciáról, melynek témája az olvasási és szövegértési problémák kezelése volt, és amelyen több mint 100 pedagógus vett részt.

Beszámolt még arról, hogy tavaly májusban is eljött hozzánk a világhírű amerikai oktató és gyereknevelési konzultáns, Bernard Percy. Bernard több előadást is tartott, míg Magyarországon volt, gyermeknevelés és párkapcsolat témákban. Egy vadonatúj szemináriumot is szerveztünk neki, amelyen a gyerekek és a szülők együtt vettek részt, „Hogyan kezeljem a szüleimet” címmel.

Egy alföldi iskola igazgatóhelyettese, aki ott ezen a konferencián azonnal jelentkezett a tanárképzésünkre, arról tartott előadást, hogyan alkalmazza a Tanulási technológiát a lemaradt gyerekek fejlesztésében. Elmesélt egy történetet arról a fiúról, aki mindenféle tanulási nehézséggel és megbélyegzésekkel küzdött, mégis sikerült eljuttatni a sikeres érettségi vizsga letételéig a technológia használatával. Könnyes szemmel hallgattuk a történetet, és azt, hogy a fiú így már végre megvalósíthatja az álmát, hogy mozdonyvezető legyen.

Majd Telekesi Edit Tea képzési igazgatónk vette át a szót, és bemutatta a jelenleg elérhető Alkalmazott Oktatástan tanfolyamokat. Elmesélte, mekkora munka volt ezek lefordítása és összeállítása, hogy elindulhassanak a tanfolyami hétvégék diákok, tanárok és szülők számára.

Munkaerő-fejlesztés

Gaján Éva ezen a rendezvényen mutatta be először hivatalosan az Alkalmazott Oktatástan cégeknek szóló képzési programját. Tavaly nyáron meghívtuk az Alkalmazott Oktatástan Malajzia vezetőjét, Krihsnan Sinniah-ot, aki elhozta, bemutatta és megtanította nekünk a „100% hatékonyság a munkában” képzési rendszert, melyet ő az elmúlt 30 évben több mint 400 cég számára szolgáltatott le.

És ki más tudott volna jobban beszámolni a programról és annak előnyeiről, mint egy olyan cégvezető, aki részt vett rajta, és akinek minden egyes munkatársát kiképeztük már. Dr. Lenkei Gábor, a Lenkei Egészségkultúra alapítója, elmesélte, hogy mit adott a képzés munkatársainak, hogyan emelte fel az oktatás csúcstechnológiájának elsajátítása kollégáit.

A szünet után pedig egészen megható történetek következtek. Oktatási csoportjaink legjobbjait kérte meg Henczel Edit, hogy számoljanak be az elmúlt évben elért legszebb sikereikről.

Korrepetálás

Elsőként Fehérvári Mária mutatkozott be, aki nap mint nap csodákat tesz tanítványaival. Történeteket mesélt arról, hogy bármilyen gyereket hoztak is el hozzá, a Tanulási technológia segítségével mindegyiken képes volt segíteni. Mesélt az autista kisfiúról, akit fel akartak menteni nyelvtanulásból, de Marcsi meggyőzte a szülőket, hogy ezt ne tegyék, és egy nyár alatt felhozta a kisfiút hármas osztályzatig. Ma már ötös tanuló angolból, és nem is kell korrepetálás neki a nyelvből. Még sok más megható története is volt Marcsinak, de ami igazán mélyen megérintett mindenkit, az annak a szülőnek a története volt, aki arról mesélt, hogyan mentette meg Marcsi a kislányát a teljes oktatási kudarctól.

A kislányra az iskolában az összes „diszes” jelző rákerült (olvasási, írási és számolási nehézségek), és sokáig hitegették a szülőt, hogy majd megpróbálnak kezdeni valamit a gyerekkel. De teltek a hetek, hónapok, és a szülő kétségbeesetten nézte, ahogy a gyerekkel nem történik semmi, és figyelte, ahogy a kislány napról napra elhiszi önmagáról, hogy képtelen bizonyos dolgokat megcsinálni. Szívszaggató ez egy szülőnek, olyan mintha a kórházban fekvő beteg gyerekre azt mondanák, rajta nem lehet segíteni, és ő nézze végig a gyerek lassú halálát.

Szerencsére nem ezt tette, hanem az interneten keresztül megtalálta Marcsit – valójában a kislány választotta ki a fényképe alapján – és felkeresték.

Mit mondjak nagyon röviden? Sejthetitek: a kislány egyáltalán nem „diszes” már semmilyen szinten, sőt mára már kitűnő tanuló!!! Szülőként is el tudom képzelni azt a reménytelen szituációt, amibe ez a család belekerült, majd a megkönnyebbülést, hogy mégis lehet valamit tenni, és valójában nincs semmi baj a gyerekkel!

Pillantó Kutya alapítványi óvoda

A következő előadónk Venesz Piroska volt, aki a Pillató Kutya óvodáról és a Jövő Iskolája tanulócsoportról mesélt. Piroska több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik, és tényleg kiemelkedően magas tudása, szeretete és megértése van a gyerekek felé. Egy olyan tündérbirodalmat épített fel, ahol szülők, gyerekek egyaránt biztonságban vannak, és ahol a józan ész, szeretet, elfogadás, és valódi megoldások alapján működnek a dolgok.

Piroska nagyon jól tudja, mik a gyereknevelésben a buktatók, mik azok a veszélyek, amiknek a mai kor gyerekei ki vannak téve, és nagyon tudatosan tanítja meg a gyerekeknek, szülőknek egyaránt, hogyan kerüljék ki, illetve kezeljék ezeket a szituációkat.

Nevelési programjukban használják „Az út a boldogsághoz” könyv alapelveit és a Tanulási technológiát is.

Piroska havonta tart szülőknek szemináriumot a helyes gyereknevelésről, és ez biztosítja azt, hogy igazán jó eredményeket érjenek el a gyerekeknél!

Piroska célja, hogy a gyerekek teljesen önmaguk legyenek, valamint nagyon okosak és nagyon erkölcsösek.

Saját tapasztalatból tudom, hogy ezt a Pillantóban meg is valósítják. Az ottani csodálatos kollégákról még sok-sok oldalnyi beszámolót lehetne írni, hiszen rengeteg szeretet, elkötelezettség, és megértés van bennük!

Angol nyelvtanítás

Végül Kristóf Katát hallgattuk, aki a Hollywood Nyelvstúdió hálózatunk alapítója és vezetője. Férjével hozták létre az iskolát, és egymást támogatva építették ki a ma már 14 iskolából álló nyelviskola hálózatot.

Kata egy fantasztikus, precízen felépített tananyagot dolgozott ki, amely a nulláról, felsőfokú nyelvvizsga letételéig készít fel. Fantasztikus tananyaga a Tanulási technológia adta lehetőségeket maximálisan kihasználva, jó kommunikációs képességekkel vértezi fel a tanulókat.

A nyelviskola tanárai segíteni tudnak bárkinek a tanfolyamán, bármilyen elakadásban.

Kata elmesélte az iskola fejlődésének történetét, onnantól kezdve, hogy szülőként hogyan élte meg az egyébként okos, intelligens kisgyermeke megbélyegzését az oktatási rendszer által. A kis Móron is a Tanulási technológia segített, aki nem elég, hogy egyetemi hallgató, Olimpikon vívó, hanem még saját nyelviskoláját is vezeti. Ez aztán a példamutatás!

Kata sem kevesebbet akar adni a tanulóinak, mint azt, hogy legyenek önmaguk és legyenek igazán sikeresek az életben, érjék el céljaikat.

Számomra, ami nyilvánvaló: a területünket az a játékszellem hatja át, hogy nincs lehetetlen. Bárkit meg tudunk tanítani bármire! És ez az est folyamán bizonyosságot nyert.

Az este zárásaként pedig mint minden évben, elismertük támogatóink és önkénteseink fantasztikus munkáját.

Remélem érzékelhető volt, mennyire fergetegesre sikeredett a rendezvény. Nem mindennapi történetek, nem mindennapi emberekkel való találkozások.

A csodálatos fotókat Réti Dóra készítette.

Oszd meg!