Miért sülhet el jól a nyári angol?

A legtöbb gyerek sutba dobta az iskolatáskáját és a tanszereit a nyárra. A legtöbb szülő pedig a fejét vakarva figyeli, mi történik. A te gyereked is a telefonját nyomkodja egész nap, délig alszik, alig mozog, és igazából semmilyen ötlete, kezdeményezése, felvetése nincs a nyárra? Ha te kitalálsz neki valamit, azt jól lehurrogja, ha nem találsz ki semmit, akkor megy az alvás, a semmittevés és a henyélés?

Törődjünk bele az értelmetlen henyélésbe? Hagyjuk gyermekünket egész nyáron tétlenül pihenni?

Én nem törődnék ebbe bele ilyen könnyen. Egészen biztosan nem nézném el szó nélkül, hogy a gyerekem három hosszú hónapon át bámulja a TV-t, nyomkodja a táblagépét, telefonját, és az égvilágon semmit ne csináljon. Kiváló ötlet a nyári munka, az összes lehetséges tábor, és igen, nagyon jó a nyári tanulás is. Matek tábor, nyelvi tábor, művész tábor, sport vagy tánc, ez mind, mind nagyon jó megoldás az idő hasznos eltöltésére.

A Hollywood Nyelvstúdiók alapítójaként több mint 20 éve figyelem a folyamatokat, és abból a nézőpontból, ahonnan én látom a világot, egy valami már egészen jól látható rajzolatot ad.

A nyár a legjobb alkalom arra, hogy behozzunk lemaradásokat, és új nézőpontból világítsunk meg dolgokat gyermekeink számára.

A nyári angol tanulásnak nem csak az a haszna, hogy a gyerek behozhat esetleges lemaradásokat, vagy éppenséggel kellemes előnyre tehet szert, hanem arra is kiváló, hogy megszeresse a nyelvtanulást, megszeresse magát a tanulást, és vágyai, álmai szárnyra kapjanak, lehetőségei kitáruljanak.

Miért megy nyáron jobban a nyelvtanulás?

Nagyon egyszerű oka van: a nyelvtanulás, főleg az angol, lehet az a tantárgy, ami mögé ezer érvet fel tudsz sorakoztatni, hogy miért lenne érdemes jól megtanulni. Tehát átélheti azt az élményt, hogy milyen valamit céllal tanulni. Lehet benne sikerélménye, és azonnal hasznát is veheti a megtanultaknak. Jobban fogja érteni a számítógépes játékait, lehet, hogy rákap arra, hogy angolul nézzen meg sorozatokat vagy Youtube videókat. Ha ez megtörténne, már el is indult a lavina. Gyermeked menthetetlenül kiváló angolos lesz!

De nem nehéz belátni, hogy nyáron azért is könnyebb tanulni, mert nincs a nyakukban az egész iskolai stressz. Nem kell korán kelni, és nincs számos más nyűg és gond a napokban. Elég csak egy dologra figyelni, nem kell házi feladatokat írni és otthon tanulni. Már azzal is látványos eredményeket lehet elérni, ha csak annyit foglalkozik vele, amíg az iskolában van.

„Ja, nincs házi és nem kell otthon tanulni? Ezt nem tudtam. Na, nem bánom, akkor benne vagyok.”

A legtöbb gyereket a házi feladat és az otthoni tanulás riasztja el az iskolától.

Amikor a gyerekek megtudják, hogy nálunk nincsen házi feladat és nem kell otthon tanulni, szinte azonnal kötélnek áll, főleg, ha még két dologban partnerek vagyunk: ha nem kell korán felkelni, és péntektől keddig nem kell bejönni. Miért is ne? Van bőven idő hét többi napján, még így lehet akár 60–120 órát tanulni a két nyári hónapban. Ennyi idő alatt pedig látványos eredményeket lehet elérni.

Jutalmakat is lehet a nyári angolhoz rendelni!

Én egészen biztosan nem lennék „magától értetődő” a gyermekem számára, mint ahogy az a rengeteg földi jó sem, amivel elhalmozom. Mi lenne, ha a számára kívánatos nyári programok, esetleges plusz kiadások nem „potyognának az ölébe” csak úgy, minden külön erőfeszítés nélkül? Mi lenne, ha a nyaralás, a fesztiválozás, a barátokkal megengedett programok, vagy a jogosítvány egyfajta jutalomként jelennének meg az életében. Mi lenne, ha így üzletelnél vele: „Rendben, mehetsz, ha az angolt komolyan veszed a nyáron.” vagy így: „Rendben, megkaphatod, ha az angol tanulást sem hanyagolod el a nyáron.”

Kristóf Katalin
alapító, Hollywood Nyelvstúdiók

Hogy lehet megoldani, hogy a kamasz gyermeked boldogan tanuljon angolt a nyáron? Jó szívvel ajánljuk neked az Alkalmazott Oktatástan egyik nyelviskoláját, a Hollywood Nyelvstúdiót!

Vidd el hozzájuk kamasz gyermeked egy ingyenes próbaórára, és figyeld meg, mi történik!

http://www.hollywoodnyelvstudio.hu/ingyenes-probaora

Oszd meg!