A hétvégi tanfolyamterem az oktató szemével

Alkalmazott Oktatástan tanfolyamterem

Hatalmas volt a hétvége az Alkalmazott Oktatástan tanfolyamtermében!

Azt gondolná az ember, hogy egy ilyen alkalom kizárólag arról szól, hogy az a valaki, aki ott van, az megtanul tanulni, és ezzel kész. Nem, ennél sokkal nagyobb dolgok történnek.

Ott ülnek emberek, akik valahogy elveszettnek érzik magukat az iskolarendszerben vagy a munkájukban. Nem tudják, mit kezdjenek a sok-sok meg nem értésükkel. Kicsit szégyenlik is magukat, mert hát mégiscsak azért jöttek, mert valamit nem tudnak.

És itt jön a „munka dandárja”. Fel kell oldani a feszültséget, stabilitást adni, hogy jó helyen vannak, itt nem kell megfelelni, itt lehet kérdezni és nincs rossz kérdés. Ráadásul addig megyünk, amíg mindenki mindent tud 100 %-osan. Biztatást kapnak, hogy használják, amit itt tanultak, gyakorolják, váljanak mesterré. Segítsenek másoknak is, mert akkor van igazán értelme a tudásnak.

Szóval ott ül 7 ember, és egyesével végig kell venni, hogy mikor, hol, hogyan tudják használni a tanulási technológiát. Meg kell mindegyiküket hallgatni, sokszor elmondani, hogy a legjobb döntést hozták, hogy itt vannak. Látni, hogy most lettek először elismerve valamiért a tanulás területén. Velük örülni, amikor megvannak a példák, hogy rájönnek – ez működik, minden úgy van, ahogy itt és most tanulja.

A hétvégén volt egy testvérpár. Két nagy fiú. Megkérdeztem a nagyobbiktól, hogy ők jó testvérek-e. Azt a csodás tekintetet nem felejtem el, ahogy rám nézett, és azt mondta: igen. Olyan jó volt őket felügyelni a páros gyakorlatokban. Tényleg jó testvérek.

A legfiatalabb tanuló nagyon ügyesen és gyorsan végzett. Onnantól önként segített. Profi módon eljátszotta, hogy ő egy tanuló és segítségre szorul (ez a gyakorlat része). Aki lezárt, minden gond nélkül segített annak, aki még nem végzett.

Szóval mi egy csapat lettünk a végére.

Ranga Éva
tanfolyamfelügyelő

Néhány nyereség, amely született

Elvégeztem ezt a tanfolyamot, és megértettem a tanulási módszereket, megértettem a feladatokat, és új szavakat tanultam meg. Most már tudok tanulni.
(Miklós, 12 éves, Hogyan tanuld meg)

Nekem érdekes volt a tanfolyam mivel:
– minden összefügg mindennel.
– logikusak voltak a kérdések.
– kedvesek voltak az oktatók.
– új dolgokat tanultam.
Nekem tetszett. :)
(Tege, 13 éves, Hogyan tanuld meg)

– Szavak jelentőségének felismerése
– Célok pontos meghatározásának ereje
– A szabadság és a korlátok kapcsolata
– A bemutatási módok alkalmazásának fontossága
A fentiek alapján a részinformációkból egységes kép alakult ki bennem. A módszerek immár tudatos alkalmazásával minden bizonnyal a hatékonyságomat tudom növelni. A legfontosabb felismerés a kihagyott lépcsőfok kijavítása volt. Ha csak ennyi lett volna, akkor is megérte.
Köszönöm Évi és Ildi / Ildi és Évi kitartó segítségét! :)
(Sz. F. Haladó korrepetitori eszközök)

– Nekem a bemutató, szemléltető módszerek alapvetően nem az erősségem, de mégis ügyesen sikerült, és pont a fiam vezetett rá a „hogyan”-ra, itt a tanfolyamon.
– A meg nem értett szavak fontossága jó, ha tudatosítjuk, mert tényleg minden ezen áll vagy bukik, ha a többi rendben is van.
(V. I., Haladó korrepetitori eszközök)

Gyere el te is következő tanfolyamtermi hétvégénkre!

Tovább a tanfolyamokra»

Oszd meg!