Kulcs a sikeres tanuláshoz: szeresse meg a tanulást!

Gondot okoz gyermekednek a tanulás? Nem vagy egyedül! Csodálkoznál rajta, ha megtudnád, mennyi családban áll folyamatos konfliktusban a gyerek a szülővel és a szülők egymás közt a tanulás miatt. 

A „rossz tanuló” nem hibás! Mit tegyünk, ha nem megy a tanulás?

Miközben a tanulási problémák a családi perpatvarok biztos forrását jelentik, valójában a gyereknek igaza van. Túlterheltnek érzi magát, mert a nyakába varrt rengeteg anyagot nem tudja megtanulni, nem érti. 

Az is lehet, hogy csak felszínesen sajátít el bizonyos szavakat, mondatokat, de a jelentésük idegen marad számára. Szenved a tanórákon, és kín számára az iskolába járás.

Nem tartja a lépést a tananyaggal, mert azok a lépések túlméretezettek, elsajátíthatatlan léptékre vannak szabva, tele vannak a gyerek számára érthetetlen szavakkal, nincs bennük semmi érdekes, se vonzó a tanuló számára.

Ami ebben igazán fájó, hogy valójában tanulni és tudni jó ‒ de ehhez előbb el kell sajátítani a sikeres tanulás módszereit!

Hogyan válhat örömmé a tanulás?

A válasz röviden: úgy, hogy megtanulunk tanulni! 

Ez az egyetlen módja annak, hogy ne jelentsen kínt a tanulás. El kell hárítani a gyerek útjába gördített akadályokat, a tanulás buktatóit, és a „rossz tanulóból” máris sikeres diák, a későbbiekben pedig az újdonságokhoz alkalmazkodni szerető, rugalmas és a folyamatos megújulásra nyitott felnőtt lesz.

Sajnos eddig kevesen gondoltak arra, hogy szórakoztatóvá, könnyen követhetővé és életszerűvé tegyék a tanulást, és a rendszeres számonkérés előtt ‒ amit az iskolarendszer annyira szeret ‒ előbb saját magukon kérjék számon a tanítási, tanulási módszerek sikerességét.

Egy olyan módszerre lenne szükség, amely az önálló tanulásra képessé teszi a gyereket, és lehetővé teszi számára, hogy ne másokkal kelljen folyton „lépést tartani”, hanem a saját ritmusában, érdeklődési köre szerint gyakorlati és alkalmazott tudást sajátítson el.

Hogyan tanuld meg? Segítünk!

Hogyan lehet megtanulni valamit? 

Vajon úgy, hogy betanuljuk a mások által leírt, első olvasásra érthetetlen mondatokat, és azokat visszamondjuk a tanórán, amikor a tanulás eredményeiért „felelünk”?

Mi a cél? Hogy jól tudjunk „felelni”, vagy hogy sikeres, mert tanulni szerető emberek legyünk egész életünkben?

Ebből a képletből hiányzik az, ami a sikeres tanulás kulcsa: a kíváncsiság és az alkalmazás, ami alapján a tanuló nemcsak az előre adott „anyagot” magolja be, hanem érdeklődni kezd az iskolában számon kért mondatok valódi jelentése, gyakorlati haszna és életszerű alkalmazása iránt is.

„Hogyan tanuld meg” tanfolyam ‒ út a tanulás szeretetéhez

Mi egy olyan módszert ajánlunk a sikeres tanuláshoz, amely végre lehetővé teszi, hogy a tanuló:

  • önállóan, a saját tempójában haladjon bármilyen tananyaggal
  • ne másokhoz, hanem a saját sikereihez mérje magát
  • érthetetlen szavak bemagolásának kínja helyett az alkalmazott tudás elsajátításában lelje örömét
  • elhárítsa az akadályokat a tanulás útjából, és simán haladjon előre a saját magának kinézett pályán

Itt a kulcs a sikeres tanuláshoz ‒ kattints, és nyúlj érte!

Tovább a tanfolyam részleteire»

Oszd meg!