Egy dolog biztos: hogy semmi sem biztos

Nehéz időszakon megyünk keresztül mind magyar viszonylatban, mind pedig globálisan. Hiába próbálunk előrelátni, kitalálni, hogy mi várható és mikor, hogy mire készüljünk és hogyan, de egyre inkább úgy tűnik, hogy egy dolog biztos: hogy semmi sem biztos.

Egyik cikkben azt olvassuk, hogy lesz második hullám, a másikban azt, hogy ez elkerülhető.

Az egyik műsorban azt halljuk, hogy esélyesen újra lesz otthoni tanulás és digitális tanrend, a másik műsorban arról beszélnek, hogy nem egységesen, nem mindenhol.

És vajon beleesünk-e ebbe mi is? A gyerek megint otthon lesz? Tudunk otthonról dolgozni újra? Mi lesz a jövőben?

Hogyan tudunk egy ilyen helyzetből mind magánemberként, mind munkavállalóként, esetleg (cég)vezetőként a lehető legjobban kijönni?

Hogyan lehet a bizonytalanra felkészülni?

Egy folyamatosan bizonytalan, változó helyzet legfontosabb képessége, hogy az ember képes legyen a „változással változni”, képes legyen az új helyzetre a lehető legkisebb időkieséssel reagálni.

Hogyan lehetséges ez?

Munkavállalóként, magánemberként úgy, hogy az ember gyorsan és jól képes tanulni, így bármikor készen áll arra, hogy új tudást, új ismereteket sajátítson el vagy akár egy új szakmába vágjon bele. Bárhol. Akár egy iskolában, akár egy tanfolyamon, akár egy online kurzuson, akár úgy, hogy könyveket, szakmai anyagokat olvas vagy videókat néz.

A dolgozó embereknek képesnek kell lennie új információkat, új szaktudást minél hamarabb és minél stabilabban elsajátítani. Ez utóbbi nem csak magának a dolgozónak, hanem a cég vezetőjének is érdeke.

Ez egyébként általában véve – járvány- és válsághelyzettől függetlenül – kulcsfontosságú, ha az ember folyamatosan fejlődni akar és lépést tartani a világgal, új fejlesztésekkel, új helyzetekkel stb.

Jelen világunkban tehát a hatékony tanulás képessége mindennél fontosabbá vált.

Tanulj meg hatékonyan tanulni! Úgy, hogy nem csak memorizálsz vagy megszerzel egy papírt, hanem úgy, hogy a (szak)tudást képes vagy alkalmazni is a hétköznapi életben vagy a munkádban.

Gyere el tanfolyamunkra, és tanulj meg tanulni, illetve tanítani!

Tovább a tanfolyamokhoz»

Oszd meg!