Online tanfolyam – segítség

Kedves Szülő, kedves Segítő!

Ebben az anyagban igyekszünk számodra bemutatni a Hogyan tanuld meg online tanfolyam webes felületének használatát. Nem bonyolult! :)

Belépés: https://oktatas.hogyantanuldmeg.hu

Itt a jobb felső sarokban lévő Belépés gombra kell kattintanod.

Szükséged lesz egy e-mail címre és egy jelszóra. Az e-mail cím a te címed, amelyet megadtál nekünk a tanfolyamra jelentkezéskor. A jelszót pedig erre az e-mail címedre kaptad.

Amennyiben nem találod a jelszót, egy-két támpont: Hogyan tanuld meg – képzések nevű feladótól jött, a tárgysorban pedig az „Üdvözlünk az oldalon!” szöveget olvashattad.

Ha nem találod, nézd meg a Levélszemét (Spam) mappát is, a biztonság kedvéért. Ha ott sincs, jelezd nekünk, és megküldjük neked vagy felvesszük veled a kapcsolatot telefonon. :)

Mit találsz az oldalon?

Először is vegyük sorjában, hogy mit találsz az oldalon, miután bejelentkeztél.

Néhány menüpontot találsz a képernyő jobb felső részén: Főoldal, Kurzusaim, Segítség.

A Főoldalon látod azt a tanfolyamot, amelyet éppen készültök megtanulni. A fenti képen ez a Hogyan tanuld meg. Erre a kezdő felületre bárhonnan visszatérhetsz azzal, hogy rákattintasz a Főoldal feliratú menüpontra.

A Kurzusaim menüpontra kattintva azokat a videós egységeket találod, amelyek elérhetők a számodra. Ebben az online oktatórendszerben nem csak a teljes tanfolyamot hívjuk kurzusnak, hanem az egyes különálló fejezeteket is a teljes tanfolyamon belül.

Ahogy gyermeked halad, a képek alatt zöld sávon fogjátok látni százalékosan, hogy mennyit teljesített már az adott részből.

A Segítség menüpontban leírást találsz az egész rendszerről.

A Segítség menüpont után látsz egy kis profilképet. Ezt gyermeked majd kedvére megváltoztathatja.

Majd végül egy pontszámot, kreditet, amelyet haladással (és egyéb dolgokkal) lehet növelni.

Most nyugodtan kattintsatok mindegyik pontra, nem tudjátok elrontani. :)

A profilkép területére kattintva megjelenik egy kis lenyíló menü:

  • Profilom
  • Ranglista
  • Adatvédelmi beállítások
  • Kilépés

Profilom:

Itt látod a nevet, illetve címet. Itt meg is változtathatod ezeket az adatokat, vagy új jelszót adhatsz meg. Látod, hogy hány kreditet ért el gyermeked. Ha rákattintasz a kreditszám alatt a kék Szerezz még több kreditet! írásra, akkor láthatod, hogy mely dolgok, hány kreditet jelentenek.

Pl. ha gyermeked feltölt magának egy saját profilképet (nem kell, hogy őt ábrázolja, legyen bármilyen kép, rajz, ami számára még inkább kellemesebbé, szórakoztatóbbá teszi a tanulást), ha értékel egy-egy kurzust (egy-egy videós egységet), leírja a véleményét róla, videót néz stb. – ezek mind növelik a kreditjeit.

Ranglista:

A ranglistában minden olyan tanuló szerepel, aki elkezdte a tanfolyamot. A kreditek szerint a rendszer sorrendbe állítja. Ez motivációt adhat számára, hogy többet tanuljon, haladjon.

Adatvédelmi beállítások:

Itt beállíthatjátok, hogy miről szeretnétek értesítéseket kapni e-mailben, valamint, hogy gyermeked neve látható legyen-e a többiek számára a Ranglistában. Ha itt a nemet választjátok, akkor Rejtett felhasználó névvel szerepel majd.

Kilépés:

Ez az a gomb, amellyel a programból ki tudsz jelentkezni.

A tanulás

Miután átvettük, hogy milyen menüpontok vannak, és mit hol találsz, nézzük most meg, hogyan tudod elkezdeni a tanulást.

Lépj a Kurzusaim menüpontra, és kattints a legelső kis videós egységre (a képre vagy a nevére).

Ekkor megjelenik maga a videó. Ne ijedj meg, mindegyiknek ugyanolyan a kezdőképe, de persze mást és mást tartalmaznak.

Itt már el is indíthatod az első videót. Ez kifejezetten neked mint szülőnek (illetve segítőnek) szól, így ha a többit nem is, ezt mindenképp nézd meg.

De javasoljuk neked, hogy gyermekeddel együtt menj végig te is a videókon, hogy közös képetek legyen erről a tanulási módszerről, és sikeresen tudd őt segíteni a jövőben, amennyiben szüksége lesz rá.

Ha lejjebb görgetsz, akkor további részletek jelennek meg:

  • Leírás
  • Videók
  • Fájlok
  • Tudáspróba

Ezen felül látod (zöld csík), hogy gyermeked ezzel a résszel hogy áll, hány százalékát teljesítette.

Tudsz a videóval kapcsolatban beszélgetést indítani valamint értékelni ezt a részét a tanfolyamnak. (De erről egy picit később.)

Leírás:

Ez a leírás megmutatja, hogy miről is szól ez a videós egység.

Videók:

Előfordul, hogy egy-egy fejezet több videóból is áll. Itt látod, hogy melyek ezek, valamint azt is látod (zöld pipa a végén), hogy készen van-e vagy sem.

Fájlok:

Amennyiben ehhez az egységhez vannak letölthető anyagok, itt tudod őket megnézni, illetve letölteni. (Az itt megadott file-ok többnyire pdf formátumúak. Szükség esetén itt tudod letölteni ingyenesen a programot hozzájuk.)

Tudáspróba:

Itt éred el az adott részhez tartozó tudáspróbát. Egy tudáspróbát bármennyiszer végig lehet csinálni. Időre megy, valamint csak a 100% az elfogadott. Amennyiben egy-egy kérdésre a gyermek nem jól válaszol, érdemes újra meghallgatni vagy elolvasni az odaillő részeket, ahol ez elmagyarázásra került.

A Tudáspróba a nagy, kék Indítás gombra kattintva indul el.

A gyermek kérdése (beszélgetés):

Amennyiben a gyermeknek kérdése lenne az adott videóval kapcsolatban, és te nem tudsz segíteni neki, felveheti velünk a kapcsolatot a videó alatti Beszélgetés részen:

Itt csak írja be a kérdését, amelyet nálunk kijelez a rendszer, és mielőbb meg is válaszoljuk.

Értékelés:

Örömmel vesszük, ha gyermeked ír véleményt és értékelést ad a tanfolyam ezen részéről. Ezt csillagok segítségével (1-5-ig), valamint szöveges leírással tudja megtenni.

Ezt szintén a videó alatt az Értékelések mellett találod meg.

Ez Értékelés és a Beszélgetés menüpontokból a videóhoz a Tartalomra kattintva tudsz visszatérni. (A videó alatt találod közvetlenül.)

Ugrás a következő videóra:

A következő videóra a videó jobb oldalán lévő nyílra kattintva tudsz átmenni (ugyanígy az előzőre a bal oldalival):

A videók felgyorsítása:

A videókat szándékosan úgy készítettük el, hogy egy átlagos tempójú, kisebb gyermek kényelmesen végig tudjon rajta menni. Viszont mivel lesznek gyorsabb, idősebb diákok is, így a videókat fel lehet gyorsítani, illetve lassabbá lehet tenni.

Ezt a videó alján, jobb oldalon lévő kis 1x gombra kattintva tudod megtenni.

Ha végeztél:

Amennyiben gyermeked végzett egy videós egységgel, akkor a Kurzusaim menüpontra kattintva tud átmenni a következő kis kurzusra.

Onnan pedig már ismerős lesz minden. :)

Bízunk benne, hogy ezzel a leírással sikeresen tudod használni az online felületet, és tudod gyermeked is segíteni benne. Amennyiben kérdésed merülj fel, keress minket bátran!

Telekesi Edit (Tea)
70/627-5516
telekesi.edit@apshun.hu

Oszd meg!