Másfél éves beszámoló

Szeretnénk egy rövid áttekintés keretében beszámolni arról, hogy mi történt az Alkalmazott Oktatástan Magyarországnál 2020 január óta.

A jó hír, hogy a szokatlan körülmények ellenére egy újabb területet nyitottunk meg a Tanulási technológia megismertetésére.

Munkaerő fejlesztés – kell ennél jobb referencia?

A 2019-ben elindított tevékenységünk eredményét nem tudnám jobban bemutatni, mint ahogyan a Florin Zrt.-ről nemrég megjelent cikk teszi. Ebből nagyon szépen kidomborodik, hogy hogyan támogatja a cégvezetőt az álmai megvalósulásában a Munkaerő fejlesztési programunk.

Gratulálunk Barta Attilának a fantasztikus eredményeikhez!
Büszkék vagyunk, hogy mi is hozzájárultunk ehhez.

A teljes cikk itt olvasható.

2020 első negyedévében a szolgáltatás mellett előadást tartottunk kis- és közép vállalkozásoknak a Kereskedelmi Kamara szervezésében és szerepeltem a Jazzy rádióban is, hogy népszerűsítsem a szolgáltatásunkat. Itt található a podcast.

A felújított honlapunkra is felkerült sok izgalmas referencia és videó:  mentortraining.hu

A váratlan fordulat

Sajnos ezen a területen a további terveinket egy időre meghiúsította a 2020-as lezárási sorozat. Őszintén elmondom, hogy eléggé megviselt a bizonytalanság az első hetekben. Egy idő után kirajzolódott, hogy a cégeknek egészen más problémái lettek hirtelen, akkor éppen nem tréningeket akartak. A képzéseket eleve leállította a rendkívüli szabályozás és teljesen bizonytalan volt a jövő… ezért újraterveztünk.

Első lépésként a kiadásokat minimalizáltuk. Csak azt tartottuk meg, amivel a felettes szervezet által előírt funkciókat el tudtuk végezni, és az új, kivezető utat ki tudtuk építeni.

Lakossági terület

Mivel az adott helyzetben egy ideig se a cégekhez, se az iskolákba nem tudtunk menni, elindítottuk az eredetileg későbbre tervezett 3. „lábunk” kiépítését: a Lakossági szolgáltatásokat, annak is az online területét.

Új honlap

Elkészítettük új honlapunkat a szülők és tanulók számára. Itt tanulási szakértőnk, Telekesi Edit segít a hozzá fordulóknak, a tanulók tesztelhetik tanulási képességüket és a szülők is találnak hasznos tanácsokat és eszközöket ahhoz, hogy hatékonyan segítsenek gyermeküknek a tanulásban. Az oldalon megtalálhatók a kiadványaink és tanfolyamaink is.
Új honlapunk: hogyantanuldmeg.hu

Online Diákszótár

Aztán következett az online diákszótár kifejlesztése, elindítása, feltöltése. Mára már több, mint 2000 címszót tartalmaz, kifejezetten diákok számára, ami Lakatos László kollégánk bravúros teljesítményének köszönhető. Kukkants bele itt.

Nagy öröm számunkra, amikor visszajelzést kapunk, hiszen így tudjuk meg, hogy tényleg tudtunk segíteni. Idézet egy szülő leveléből:

 „Végtelenül hálás vagyok az Alkalmazott Oktatástan munkatársainak, amiért elkészítették illetve folyamatosan készítik a hogyantanuldmeg.hu weblapon lévő diákszótárt. Nyolcadikos fiam iskolautálata már olyan szintre emelkedett, hogy mindennaposak voltak a családi veszekedések és botrányok. Amikor elkezdtük együtt megkeresni és tisztázni, hogy miket nem ért a tananyagban, véletlenül találtunk rá erre a szótárra. Végre egy olyan szótár, amivel ténylegesen jól és könnyen lehet alkalmazni az L. Ron Hubbard-féle tanulási technológiát gyerekekkel. Ez segített megmenteni a fiamat, aki most már jókedvűen, magabiztosan jár iskolába. Majdnem kitűnő tanuló. A nyugalom is visszatért a családunkba.”  Zsuzsa, 2 gyermekes anyuka

A szótárt folyamatosan fejlesztjük, és ehhez örömmel veszünk minden támogatást, akár adomány, akár munka formájában. Ha tudsz ebben segíteni, örömmel fogadjuk!

Hogyan tanuld meg? – online tanfolyam

Mivel személyes oktatásra nem volt lehetőség, kifejlesztettünk és elkészítettünk egy gyerekek számára könnyen használható, 33 rövid videóból álló online tanfolyamot a Hogyan tanuld meg? könyvhöz, gyakorlókártyával együtt. Az egész egy profi online oktatási felületen található, tudáspróbák és letölthető anyagok is segítik a megértést. Már több, mint 100 tanuló halad a tanfolyamon.

Előadások, képzések

Online előadásaink ragyogó előadójának, Henczel Editnek köszönhetően a szülőknek is készültek videofilmek.

A rövid időszakokban, amikor lehetőség volt személyes szolgáltatásra, 9 pedagógusnak tartottunk előadást, és nyáron 5 tanfolyamot szerveztünk.

Csoportjaink

Legtöbb csoportunk az elmúlt időszak kihívásaiban is állta a sarat, és 8 új korrepetitor csoport is elindult.

Büszkeségeink

Magántanáraink közül kiemelkedő teljesítményt nyújtott Fehérvári Mária, Kovács Judit és Bene Koppány, akik nem ritkán heti 60-70 órát is korrepetáltak.

Friedman Rita és Marci kihasználta a személyes szolgáltatásban csendesebb időszakot, és rengeteg matematika tanulást segítő könyvet adtak ki, amit itt találtok. 

Mindkét magániskolánkban – FreeMind és A jövő Iskolája – nagyon szép eredményekkel zárták mindkét tanévet a gyerekek.

A Pillantó Kutya Óvoda új játszótérrel szépült.

Hír Tibor (a FreeMind  vezetője) elindította a Delta T Oktatási Központot, így külsős tanulóknak is tudnak segíteni korrepetálással.

A Hollywood Nyelvstudió-lánc bravúros teljesítményt nyújtott. Kristóf Kata és 45 fős csapata 8 munkanap alatt felépített egy vadonatúj online videós oktatási felületet, a kezdő szinttől egészen a nyelvvizsga előkészítőig.

Nagyon büszkék vagyunk mindegyikükre, és köszönjük a fantasztikus munkájukat!

Személyi változások

Gaján Éva 2019 őszén külföldre utazott, és mivel az eredeti tervet az élet felülírta, sajnos nem tudott visszajönni a csapatba korábbi posztjára.

Nagyon nagy örömmel jelentem be új csapattagunkat: Kökény Georginát, aki a Lámpás program ügyvezetői felelősségét vállalta magára.

A tervek szerint hamarosan újabb vezető kerül a csapatba az üzleti szolgáltatásunk élére, és ezzel ez a terület is új erőre kap. Az ő neve egyelőre még titok. 

Út a jövőbe

Természetesen itt csak a levélnek lesz vége, a tevékenységünkben egy hatalmas terjesztés kezdődik. A váratlan helyzet kezelésére megnyitott online világot a céljainkhoz szelídítettük és jó segítségünkre lett. Már megvan a mesterterv arra, hogy hogyan tudjuk HATÉKONYAN megvalósítani azt, hogy a felelősségi körünkbe tartozó diákok számára elérhetővé tegyük az ideális oktatást, teljesen függetlenül a környezettől.

A terveket itt nem írom le, de személyes találkozón nagy örömmel mutatom be, hogy

  • Mi az a Lámpás program!
  • Hogyan tudunk nagyon széles körben hatékonyan hasznos tudást átadni, és nem csak a gyerekeknek!
  • Miket fog még tartalmazni a szolgáltatási palettánk a magánszemélyek felé!
  • Hogyan ölik meg a gondolkodást a segítség látszata alatt 6 évesekben, és mi erre a mi válaszunk!
  • És vajon melyik az a hatalmas – a felelősségi körünkön túli – terület, aminek a meghódítása már előkészítés alatt áll!

Ha szeretnél ezekről többet megtudni, jelezd! Nagy örömmel tájékoztatunk személyesen.

Remélem tetszett a beszámoló!

Ha bármi kérdésed, vagy gondolatod van, megköszönöm, ha megosztod velem.

Szeretettel:

Telekesi Judit
Alkalmazott Oktatástan
ügyvezető igazgató

 

 

 

Oszd meg!