Gyermeked jövője ezen múlhat: hogyan sajátítható el könnyen a tudás?

Szülőnek lenni néha nehéz. A gyerek „nem akar/nem tud” tanulni, pedig a tudás lenne a kulcs a biztos jövőjéhez. Közben a feladványok egyre gyűlnek, a rossz osztályzatok szaporodnak, és lemaradtok a tananyaggal. Már jön is a lecsúszás, a szégyen, a bukás. Van kiút? 

Előbb a tudás megszerzését, a tanulást kell elsajátítanunk

Ne hibáztassuk a „tanulni rest”, lusta gyereket! A gond az, hogy mindenhol kész tudást várnak el, de sehol se tanítanak meg arra, hogy miként kellene a tudást megszerezni: tanulni.

A szülő nem született korrepetitor, akinek a tanárnál is jobban kellene tudni tanítani otthon, a konyhaasztalnál. Pedig a helyzet a gyakorlatban sok helyütt így néz ki. Ha a gyerek nem érti, amit az iskolában tanul, és hazahozza a problémáit, ahol a szülőre hárulna a nemes feladat, hogy a tanárok és a tanrendszer hibáit orvosolja. 

De hogyan?! Se a szülőt, se a gyereket nem tanította senki a tanulásra. Előbb a tudás megszerzésének módja az, amit birtokolnunk kell. Más szóval a lényeg:

Tudjon a gyerek önállóan tanulni!

És ha ez már simán megy neki, akkor bármilyen tananyagot képes lesz elsajátítani. A kisujjában lesz a tudásszerzés módszere és öröme, maga a tanulás módja.

Máris itt a családi béke és egyetértés módszere. Nincs több vita a tanulás miatt, se a szülő részéről feláldozott órák az iskolarendszer hiányosságainak pótlására. 

Mert ha nem tud tanulni, arról nem a gyerek, hanem azok az oktatási módszerek tehetnek, amik folyton zátonyra futnak, mert nem adnak át alkalmazott megértést, hanem csak szövegek, mondatok és szavak bemagolását részesítik előnyben.

Tudnia kell, hogyan tudjon, és akkor tanulni fog!

Egyszerűnek tűnő, de annál fontosabb szabály, hogy a sikeres tanuláshoz előbb azokat a módszereket kell elsajátítani, amelyek egyáltalán lehetővé teszik a tudás megszerzését.

A „Hogyan tanuld meg” tanfolyamon ebben segítünk gyermekednek: hogy megtanuljon sikeresen tanulni. Lásson túl az iskolai oktatásban szajkózott, számára érthetetlen szavakon, és ismerkedjen meg magukkal a dolgokkal, amikről a bemagolásra, ismételgetésre szánt szavak szólnak.

Ez a képesség, a tudásszerzés módjának elsajátítása egész életében hasznára lesz!

Az önálló tanulás képessége meghatározza gyermeked jövőjét

Nincs olyan szülő, aki ne szeretné sikeresnek, elégedettnek és boldognak látni gyerekét, gyakran mégis a családi viták emésztik fel az együtt töltött időnket. Civakodunk egymással, veszekszünk a tanulás miatt. 

A szülőnek született pedagógiai tehetségnek kellene lennie, és tanult szakmája mellett a pedagógusok munkáját is el kellene tudnia végezni, hogy otthon pótolja mindazt, amit az iskolarendszer elmulaszt?

Ezt a plusz munkát egyetlen szülő sem érdemli a napi 8+ órás robot után, és nincsenek is meg az eszközei arra, hogy vállalja. A legjobbat akarjuk gyerekünknek, de ez csak úgy lehetséges, ha új eszközökhöz folyamodunk, amelyek lehetővé teszi a sikeres tanulást.

Tanfolyamunk ebben segít: gyermeked jövőjét más irányba tereli, mint az iskolarendszer, mert:

  • megtanítja önállóan tanulni és ezáltal megszeretteti vele a tudásszerzést, magát a tanulást
  • a gyerek rájön, hogy nem „buta”, „lassú”, „tehetségtelen” stb. ‒ hanem mindezek ellentéte, ha egyszer elsajátítja, hogy miként tanuljon
  • rájön, hogy bármit megtanulhat, amit csak akar, és ebben még örömét is fogja lelni, miután a kezében lesz a kulcs a sikeres tanuláshoz
  • többé nem fogják megijeszteni a tanulás útjában álló akadályok: megértésre tehet szert bármilyen területen, amit csak kinéz magának, és így sikeres felnőtté válhat, karriert építhet
  • mindent meg fog tudni tanulni, amit csak akar, és tanulni fog akarni, mert a tanulás szenvedélye lesz

És mivel tanfolyamunk most online formában is elérhető:  akár koronabiztos közegben, otthon is tanulhat a gyerek, méghozzá azt, ami a legfontosabb, magát a tanulás módját. 

Kattints tovább, és próbáljátok ki együtt, milyen élvezetes lehet a tudás megszerzése!

Tovább a részletekre és a jelentkezéshez»

Bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal:

Telekesi Edit Tea
70/627-5516
telekesi.edit@apshun.hu

Oszd meg!