Bernard Percy, kiváló oktató, nemzetközi hírű előadó, író és nevelési konzultáns

Bernard, a híres amerikai előadó és pedagógus közel 50 éves oktatási tapasztalattal rendelkezik mind az állami, mind a magán szektorban. A Columbia Egyetem Teachers College-ban szerezte meg mesterfokozatát, 14 évet töltött New York város és Los Angeles iskolai rendszereiben. Többszörösen kiváló címet nyert pedagógus.

Bernard számos oktatásról szóló könyv szerzője, pl.: A technológia visszaszerzése az oktatás számára: A jövő a ma osztálytermeiben (2005), Segítsd a gyermeked az iskolában, A kreatív írás hatalma.
A gyereknevelés témában is adott ki könyveket, pl.: Hogyan neveljünk gyereket – Egy gyermek tanácsa szülőknek (2009), Az ámulat pillanatai – Hogyan váljunk jobb apává (2009).
A karrier választás témában kiadott könyve: A neked való karrier – Hogyan válaszd ki helyesen az oktatási és karrier irányodat, Éld azt az életet, amit elképzeltél magadnak (2017).

 

A világot járva ezreknek tartott előadásokat, szemináriumokat, képzéseket, hogy segítsen az embereknek a tanulási, gyereknevelési és párkapcsolati szituációk enyhítésében és orvoslásában. Nem csak előadásaival, hanem személyes konzultációval is segíti az egyéneket vagy akár csoportokat is, hogy jobban tudják kezelni az élet különféle buktatóit.

Az elmúlt években több tízezer embernek tartott képzéseket, 35 különböző országban, óriási sikerrel, és több mint 1.000 személyes konzultációt adott. Mindeközben 2 millió mérföldet repült a világban.

Csodálatos karrierje ellenére is, a családjára a legbüszkébb az életében. Feleségével több mint 40 éve él boldog házasságban, akivel 3 egészséges, boldog és sikeres lányuk van.

Most Ön is részesülhet abból a letisztult, azonnal alkalmazható tudásból, amit Bernard hosszú évek alatt gyűjtött össze. Előadásai a saját oktatói-szülői-házastársi tapasztalataira, valamint L. Ron Hubbard oktatási és nevelési módszereire épülnek. Előadásain gyakorlati eszközöket ad.

Minden előadás megértését tolmács segíti a magyar közönség számára.

 

Exkluzív videóinterjú:
Valójában ez nem csupán egy interjú, sokkal inkább egy 9 perces nagyon személyes előadás, amiből sokat tanulhatunk is. Bernard elmondja saját tapasztalatát, hogy milyen volt az élete, amikor nem a helyes irányba haladt, és hogyan tudott változtatni ezen. Érdemes megnéznie, hogy egy teljesebb benyomása legyen Bernardról.

TV interjú Bernard Percyvel az USA-ban:

 

Szülői vélemények korábbi magyarországi gyereknevelési előadásairól:

„Képes vagyok nagyobb felelősséget vállalni a gyermekeimért, és ők talán hasonlítani fognak Bernard lányaihoz. Kaptam megerősítést, hogy eddig sem csináltam ordító hibákat, de azt is látom, hogy amit eddig csináltam, az kevés. Megemeltem a céljaimat a gyermekeimmel kapcsolatban. Még jobban megszerettem őket, és egyáltalán az embereket.” (T.T. apuka)

„Nagyon örülök, hogy eljöttünk a párommal erre a szemináriumra. Szerintem ez már fél siker, ha mi egyformán gondolkozunk dolgokról. Úgy gondolom, nagyon sok mindent jól csináltam a lányommal kapcsolatban, és még több mindent csinálhatok jobban. Nagyon fontos számomra, hogy az itt tanultakat meg is tudjam valósítani, rengeteg feladat vár rám, ránk, hogy egy boldog és termelékeny felnőtté váljon. Élveztem a 2 nap minden percét, köszönöm a lehetőséget.” (egy anyuka)

„Minden megváltozik a gyermekeimmel kapcsolatban! Az egész nézőpontom megváltozott, és nagyon sok új adatot értettem meg. Egészen biztosan több okot fogok adni a gyerekeimnek arra, hogy szeressenek és tiszteljenek, miközben én is ezt teszem velük. Sokkal nagyobb tiszteletet érzek magamban a gyermekeimmel kapcsolatban, és azt a képességet, hogy igazán megértéssel forduljak feléjük. Sokkal jobban értem a saját hozzáállásomat és viselkedésem felelősségét is, és azt hiszem, ez szoros összefüggésben van azzal, hogy most mennyivel többet TUDOK, és mennyivel növekedett a megértésem. Megértettem, hogy mi a célja a gyermeknevelésnek, és ebben sokkal jobban és világosabban látom a saját szülői szerepemet. Kár, hogy nem hamarabb hallottam Bernardot. Hálás köszönet neki és az Alkalmazott Oktatástan munkatársainak. (Cs. Zs. apuka)

„Többet fogom alkalmazni a „lehet igazad” módszert, ami eddig sok gondot okozott. Saját magamnál is sok mindent fogok másként tenni, pl. a pozitív dolgaimat erősíteni saját magamban. A kommunikációval kapcsolatban egy teljesen új megértésem lett. Köszönöm!” (M. I. apuka)

„Megpróbálom más szemmel nézi a gyerekeimet, felvenni, megérteni jobban az ő nézőpontjukat. Vannak dolgok, amiket már többször magamtól alkalmaztam, de nem tudatosan, és nem mindig tökéletesen. Nem tudtam, hogy mitől működik. Most megértettem a működést. A hirtelen felgyülemlő harag, ami után saját magam számára is érthetetlen dolgokat tettem vagy mondtam. Ezután ezt egész másképp látom, megkeresem a hibáimat és remélem, megszűnnek a „rémes” reakcióim.” F. E. anyuka

„A nézőpontom hasonló volt, csak alkalmazás területén volt szükségem a segítségre. Ezt megkaptam. Köszönöm!” (egy anyuka)

Pedagógusi vélemények korábbi magyarországi előadásairól:

„Nagyszerű élmény volt számomra Bernard Percy előadása. Gyógypedagógusként és iskolaigazgatóként egyaránt keresem az új utakat a nevelő-oktató munkában, melyek segítségével élvezetesebbé és hatékonyabbá tehetjük a tanulást. Önöknél újabb lehetőséget tapasztaltam meg, amit kiválónak tartok. Remélem, sikerül kollégáim érdeklődését is felkeltenem! Először diákokon próbálkoztam, gyönyörű eredménnyel. Két sikertelensége miatt szomorkodó diáknak – külön-külön – megmutattam a „Hogyan tanuld meg?” című könyvet. Hamarosan mindkettő megjelent nálam, hogy segítsek neki megtanulni egy verset, egy tételt, egy történelem leckét. Megtörtént. Egész gyorsan sikerült. Az eredmény: a „megtanulhatatlan” vers már folyékonyan megy, a megszokott egyes felelet helyett egy négyes és egy hármas! Pedig még milyen keveset tudok a módszerről!

Köszönöm, hogy megismerhettem! Szép napokat és sikereket kívánok! Üdvözlettel: K. B. Klára”

„5 méterrel a föld fölött járok csütörtök óta! Bernard fantasztikus, csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni! Újra és újra átnézem a jegyzeteimet, és elhatároztam, hogy sokkal jobb tanár leszek, mint eddig, sokkal többet fogok az angollal foglalkozni, mint eddig. Én azokat az embereket szeretem és tisztelem, akik s munkájukban ezer százalékot teljesítenek, és lelkesednek érte, bármi is legyen az. Akik etikusak, szenvedélyesek, akik viselkedését megéri elkapni!! Akkor a munka már nem is munka, hanem hobbi. Amivel mellesleg pénzt is kereshetünk, ami nem is olyan rossz!:-) Bernard ilyen. Példakép, akinek a viselkedésével – remélem -megfertőződtem alaposan!!  Ezzel a fajta lelkesedéssel akkor találkoztam először, amikor Benneteket megismertelek. majd általad a tanulási módszertannal, mindig hálás leszek Neked érte. Szeretném, hogy egy nagy járvány legyen a Földön, na nem az influenza, hanem az épelméjű oktatás! Nagyon inspiráló volt az előadás. Már az összes embernek a környezetemben beszámoltam róla, és megcsináltattam a borotválkozós tesztet. A gyerekek azt mondták, hogy így érzik magukat az órákon. mindenki kért belőle másolatot, hogy ki szeretnék próbálni másokon is. Elhatároztam, hogy én is gyártok egy ilyet! A temetős hasonlaton nevetek azóta, egyszerűen fantasztikus. és nagyon igaz. Olyan színvonalas volt az egész előadás, a fordítás,a szervezés, a szép környezet, a büfé, köszönet érte mindnyájatoknak, Bernardnak, Neked, Zsuzsinak, Juditnak, és a többieknek, akiket nem ismerek név szerint.

Még egyszer köszönöm, és sok sikert kívánok a munkátokhoz, maradjatok mindig ilyen lelkesek, és akkor a falak leomlanak. Először az elmékben, aztán a rendszerben! Barátsággal, H. Éva angoltanár”

Legközelebbi előadásai, szemináriumai Magyarországon:

IV. Országos Pedagógus Konferencia (2018 május) >>

Bernard Percy párkapcsolati szemináriuma >>

Bernard Percy gyereknevelési szemináriuma >>

Bernard Percy gyerekeknek szóló szemináriuma >>

 

Oszd meg!