Elnöki levél

Üdvözlöm!

Nagy öröm számomra, hogy érdeklődik csoportunk iránt!

Én Gaján Éva vagyok az Alkalmazott Oktatástan elnöke, orosz-német szakos nyelvtanár.

Engedje meg, hogy röviden bemutatkozzam és elmondjam Önnek, hogy miért dolgozom az Alkalmazott Oktatástannal lassan 20 éve, mi a személyes motivációm?

Ami engem illet, gyermekkorom óta tanár akartam lenni. Ennek ellenére az egyetem életem legnagyobb csalódása volt. Rengeteg felesleges dolgot kellett megtanulnunk, nagyon sok unalmas óránk volt, és sajnos nem készített fel professzionálisan bennünket a tanári szakmára. Így nem meglepő, hogy utána középiskolai nyelvtanárként nagyon gyakran olyan szakmai hozzá-nem-értésekkel találkoztam a közeli és távoli kollégáim körében is, aminek eredményeként sokszor nem hogy okos, képzett diákok lettek az eredmények, hanem rossz tanulók, a tanulástól borzadó, negatív érzelmekkel telt diákok.

Ezt én nem tudtam elfogadni.

Gyerekkorom óta a tökéletességre törekedtem az általam választott tevékenységekben, ezért diplomával a zsebemben is tovább folytattam a keresést. Nem voltam hajlandó elfogadni, hogy nincs megoldás, és lehetnek olyan diákok, akiken nem lehet segíteni. Folyamatosan kutattam új lehetőségek után, míg végül rátaláltam a Tanulási technológiára.

Azelőtt sem voltam sikertelen a tanításban, de ettől a ponttól kezdve valami megváltozott. Végre az elakadt, problémás tanulóknak is tudtam segíteni, és összességében sokkal tudatosabb lettem mint tanár. Az új nézőpontok ismeretében rájöttem, hogy elsősorban nekem kell változtatnom, mert így képes vagyok még eredményesebben tanítani. Korábban, egy általam alapított alapítványi iskolában – ahol mindenki ismerte és használta ezt a módszert – rengeteg diákot rehabilitáltunk, és szó szerint emberi életeket, családokat mentettünk meg!

2008-ban azért vállaltam el az Alkalmazott Oktatástan Magyarország elnöki posztját, hogy még több embernek tudjak segíteni e csodás, mégis egyszerű módszer megismertetése által.

Munkatársaimmal és Önkénteseinkkel minden egyes napon keményen dolgozunk azért, hogy segítsünk a pedagógusoknak, a diákoknak és a szülőknek, hogy a tanulás valóban örömteli legyen. Lehet, hogy ez hihetetlennek hangzik, de ha Ön is megtapasztalja módszerünk eredményeit, látni fogja, hogy nem az.

Büszke vagyok rá, hogy az ország oktatásának javításáért vállalunk felelősséget.

Barátsággal:

Gaján Eva

Gaján Éva elnök


Oszd meg!